Hangwa (한과)
Hahngwa, Kore Geleneksel şekerlemesi için kullanılan genel bir terimdir. Hahngwada kullanılan ortak malzemeler: un, bal, yeot (bir tür şekerleme), şeker, meyve veya yenebilir köktür.
Hangwa (한과) çeşitleri:
• Yugwa (유과): Kızartılarak ve yoğurularak yapılır.
• Suksilgwa (숙실과) Meyveler, zencefil ve fındıklar suda kaynatılır ve sonra orijinal meyvenin şekli veya istenen başka şekiller verilir.
• Gwapyeon (과편) Ekşi meyveler, nişasta ve şekeri kaynatılıp pelte yapılır.
• Dasik (다식) Çayın yanında yenilebilir. Pirinç unu, bal, fındık, bazı otlar, susam ve hünnab meyveleri yoğurularak yapılır.
• Yeot (엿): Normal pirinç, yapışkan pirinç, yapışkan kaoliang, mısır, tatlı patatesler veya karışık tahılla yapılır. Malzemeler büyükçe hafifçe mayalanılandırılır ve kaynatılır.
• Yeot gangjeong (엿강정)
• Jeonggwa (정과) [/align]